Experttalk #1

Met Inge De Muynck van WOLFIN eyewear

Wie is Inge?

Inge De Muynck runt samen met haar broer het familiebedrijf Technop (groothandel in optiek sinds 1981) en lanceerde in 2020 haar eigen brillenmerk: WOLFIN Eyewear.

Story image

Inge in 3 woorden

  1. Dynamisch
  2. Creatief
  3. Zacht

Wat is Inge haar expertise?

Inge groeide op tussen de brillen (en lenzen) en nam samen met haar broer het roer van Technop van hun vader over. Breng die jarenlange ervaring samen met haar opleiding juwelier-goudsmid en je krijgt één brok creativiteit, doorzettingsvermogen en kennis!

Go-to tips

De juiste bril kiezen:

Pupilafstand is de sleutel: Je pupillen zouden in het midden van je frame moeten zitten. Wanneer er teveel ruimte zitten tussen de rand van je bril en je pupillen, lijken je pupillen nog dichter bij elkaar te liggen.

Je frame moet de curve van je gezicht volgen: Er mag niet teveel ruimte tussen je bril en je gezicht zitten. Het ziet er het mooiste uit als je bril de curve van je gezicht volgt, dus niet te breed maar ook niet te smal.

Bril per gezichtsvorm: Ovale gezichten staan met alle vormen, een rond gezicht staat het mooist met rechte/vierkante montuurtjes, dat egaliseert mooi. Een vierkant gezicht krijgt een zachtere uitstraling met een ronde bril.

Spatie tussen wangen en je bril: Let erop dat je bril niet rust op je wangen, iedere keer dat je lacht (en hopelijk is dat 90% van de dag) zal je bril naar boven bewegen.

Inge's favoriet?

De 'Marina Abramovic' is één van mijn favorieten. Dat is gewoon een héél mooie bril. Vooral in het tortoise met paars. Die combinatie vind ik zo geslaagd, al zeg ik het zelf. :D Aldus Inge De Muynck.
Marina Abramovic
Marina Abramovic